Kryta pływalnia ma dyrektora. Nowe stanowisko na początku listopada objął Bernard Motylewski…

erawaMiasto
komentarzy

Kryta pływalnia Aquarium w Rawie Mazowieckiej ma nowego dyrektora. W rekreacyjnym obiekcie na początku listopada zostało utworzone nowe stanowisko. Jak informuje prezes spółki ZGO Aquarium, działanie ma poprawić bezpieczeństwo na obiekcie. Dyrektorem pływalni został Bernard Motylewski.

Nowe stanowisko pracy w miejskiej pływalni zostało utworzone 6 listopada. Dyrektorem obiektu został Bernard Motylewski, znany między innymi z aktywnej działalności w skierniewickim WOPR. Według prezesa ZGO Aquarium, nowy dyrektor ma wpływać na poprawę bezpieczeństwa na obiekcie.
– Pan Bernard Motylewski jest bardzo wysokiej klasy specjalistą od spraw bezpieczeństwa, jest też bardzo wysokiej klasy specjalistą od ratownictwa. Bezpieczeństwo jest najważniejszą sprawą na krytej pływalni, ze względu na taką sytuację przyjąłem Pana Bernarda na dyrektora krytej pływalni (…) Chcę więcej zająć się bezpieczeństwem, bo to jest bardzo trudny temat i taka osoba na pływalni powinna być – tłumaczy prezes spółki Włodzimierz Misztal.

Zatrudnienie, choć merytorycznie uzasadnione przez prezesa ZGO Aquarium, nie obyło się bez komentarzy. Zwracano uwagę między innymi na fakt zbyt małej informacji na temat poszukiwania potencjalnego dyrektora. Rawianie podkreślają, że być może taką osobę udałoby się znaleźć w samym mieście, w końcu nie od dziś znamy aktywność lokalnych ratowników. Włodzimierz Misztal pytany o te wątpliwości komentuje krótko, iż w spółce konkursy na tego typu stanowiska nie są konieczne.

Podziel się artykułem

Dodaj swój komentarz